به وب سایت ما خوش آمدید

تن ماهی خوب است یا بد؟ ۲۹ فایده کنسرو تن ماهی را بدانید

توسط : Pakhsh Shetaban تاریخ :‌ 6 تیر 1397, 17:12 دسته بندی : وبلاگ

 

تن ماهی

تن ماهی خوب است یا بد؟ ۲۹ فایده کنسرو تن ماهی را بدانید

 

در این مقاله قصد داریم به فواید کنسرو تن ماهی از فواید اصلی غذایی گرفته تا فواید آن برای سلامتی، کودکان، و زنان باردار، و هم‌چنین به خطرات و اندازه‌ی مصرف کنسرو تن ماهی برای زنان باردار اشاره کنیم. تا انتهای این مقاله با مگ باز همراه باشید.

ماهی تن گونه‌ای ماهی است که پروتئین زیاد و چربی اندکی دارد. میزان پروتئین موجود در ۱۰۰ گرم گوشت ماهی تن بین ۲۲.۶ الی ۲۶.۲ گرم است، در حالی که میزان چربی موجود در هر۱۰۰ گرم گوشت ماهی تن بین ۰.۲ الی ۲.۷ گرم است. به علاوه، ماهی تن حاوی مواد معدنی، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، ویتامین A (رتینول)، و ویتامین‌های B (تیامین، ریبوفلاوین، و نیاسین) است.

 

ترکیب ارزش غذایی برخی از انواع ماهی تن (خانواده‌ی ماهی تن) به ازای هر ۱۰۰ گرم


بلوفین

هوور مسقطی یا اسکیپ‌جک

گیدر یا یلوفین

انرژی (کالری) ۱۲۱.۰ ۱۳۱.۰ ۱۰۵.۰
پروتئین (گرم) ۲۲.۶ ۲۴.۱ ۱۲.۲
چربی (گرم) ۲.۷ ۲.۱ ۰.۱
کلسیم (میلی گرم) ۸.۰ ۸.۰ ۹.۰
فسفر (میلی گرم) ۱۹۰.۰ ۲۲۰.۰ ۲۲۰.۰
آهن (میلی گرم) ۲.۷ ۴.۰ ۱.۱
سدیم (میلی گرم) ۹۰.۰ ۵۲.۰ ۷۸.۰
رتینول (میلی گرم) ۵.۰ ۱۰.۰ ۱۰.۰
تیامین (میلی گرم) ۰.۱ ۰.۰۳ ۰.۱
ریبوفلاوین (میلی گرم) ۰.۰۶ ۰.۱ ۰.۱۵
نیاسین (میلی گرم) ۱۰.۰ ۱۸.۰ ۱۲.۰

 

 

فواید اصلی تغذیه‌ای کنسرو تن ماهی

۱. حاوی مقدار زیادی امگا-۳ (۲۸ برابر بیش‌تر از ماهی‌های آب شیرین)

چربی‌های امگا-۳ برای بدن‌مان مفید هستند. اسیدهای چرب ضروری امگا-۳ از آن دسته چربی‌هایی هستند که بدن‌مان برای حفظ سلامتی به آن‌ها نیاز دارد، ولی قادر نیست آن‌ها را تولید کند. این مواد فواید زیادی برای بدن دارند، و کنسرو تن ماهی نیز سرشار از این مواد است.

امگا-۳ موجود در تن ماهی ۲۸ برابر بیش‌تر از ماهی‌های آب شیرین است. امگا-۳ ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، تسکین آرتروز، و کاهش خطرات بیماری آسم کمک کند، و هم‌چنین برای رشد و پرورش کودکان نیز بسیار مهم است. امگا-۳ هم‌چنین قادر است سطوح کلسترول خون را تنظیم و کم کند، و تناسب میان کلسترول خوب و بد را نیز بهبود ببخشد

 

۲. غنی از پروتئین (۷۰ درصد بیش‌تر از تخم مرغ: تخم مرغ ۱۳ گرم، تن ماهی ۲۲ گرم)

با نگاهی به ترکیب غذایی ماهی تن در می‌یابیم، این ماهی غنی از پروتئین است و ارزش غذایی فوق‌العاده‌ای دارد. در خصوص فواید و محتویات تن ماهی باید تاکید کرد، سطح پروتئین موجود در تن ماهی تقریبا دو برابر بیش‌تر از میزان پروتئین موجود در تخم‌ مرغی است که آن را به عنوان یکی از منابع اصلی پروتئین می‌شناسیم. پروتئین موجود در ۱۰۰ تن ماهی و تخم مرغ به ترتیب ۲۲ و ۱۳ گرم است. بنابراین با مقایسه‌ی این دو ماده‌ی غذایی در می‌یابیم، تن ماهی نسبت به تخم مرغ حاوی پروتئین بیش‌تری است.

 

۳. غنی از مواد معدنی (ید موجود در آن ۲۸ برابر ماهی‌های آب شیرین است، ۵۲.۹ درصد از سلنیوم مورد نیاز بدن را تامین می‌کند)

مواد معدنی بسیاری در کنسرو تن ماهی وجود دارد. مواد معدنی مختلف و مهمی وجود دارند که برای سلامت بدن انسان بسیار اهمیت دارند. ید موجود در کنسرو تن ماهی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از اوریون و هم‌چنین بهبود هوش کودکان ایفا می‌کند.

ید موجود در تن ماهی حدود ۲۸ برابر ید موجود در ماهی‌های آب شیرین است. به علاوه، تن ماهی سرشار از سلنیوم نیز هست.

با مصرف ۱۰۰ گرم ماهی تن،‌ می‌توانیم ۵۲.۹ درصد از میزان مورد نیاز سلنیوم را برای بدن‌مان تامین کنیم. سلنیوم نقش مهمی در بدن ایفا می‌کند؛ مثلا، سلنیوم آنزیم آنتی‌اکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز را فعال می‌کند، این آنزیم می‌تواند از بدن در برابر رادیکال‌های آزادی محافظت کند که ممکن است سبب ایجاد برخی انواع سرطان در بدن شوند.

 

۴. غنی از ویتامین (ویتامین A، ویتامین B6، و اسید فولیک)

تن ماهی حاوی ویتامین‌های بسیاری از قبیل ویتامین A، ویتامین B6، و اسید فولیک است. ویتامین A برای حفظ سلول‌های بافت پوششی بدن، و بهبود وضعیت ایمنی، رشد، بینایی، و تولید مثل مفید است. ویتامین B66 موجود در تن ماهی نیز حائز اهمیت است، زیرا تراکم تغذیه‌ای آن بسیار بالا است.

ویتامین B6 در کنار اسید فولیک قادر است سطوح هوموسیستئین را کاهش دهد. این ترکیب یک محصول بینابینی است که در خلال متیلاسیون تولید می‌شود. هوموسیستئین برای سرخرگ‌ها بسیار مضر است و به طور بالقوه می‌تواند باعث بیماری قلبی شود. علی‌رغم آن‌که تن ماهی حاوی کلسترول است، ولی سطوح آن در مقایسه با سایر مواد غذایی حیوانی بسیار پایین است. سطوح کلسترول در هر ۱۰۰ از گوشت ماهی تن حدود ۳۸ الی ۴۵ میلی گرم است. این نشان می‌دهد تن ماهی ماده‌ی غذایی بسیار سالمی برای انسان است.

 

فواید کنسرو تن ماهی برای سلامتی

ماهی تُنی که در اعماق اقیانوس زندگی کرده باشد، منبع عالی برای تغذیه‌ی بدن انسان به شمار می‌رود. گوشی ماهی تن سرشار از پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری، از قبیل سلنیوم، منیزیوم، پتاسیم، مجموعه‌ی ویتامین B، و امگا-۳ است. در ادامه‌ی این مقاله، به برخی از فواید تن ماهی برای سلامتی اشاره می‌کنیم. مصرف کنسرو تن ماهی به موارد زیر کمک می‌کند:

 

مطالب مشابه



کلیه حقوق محفوظ و متعلق به پخش شتابان است. | آندیالند
انصراف
شتابان